Bitcoin - en god investering

Kryptvaluta er en god investering, hvis du går efter en digital investering og særligt i betragtning af det historiske billede af udviklingen de seneste år. I foråret 2022 har Bitcoin været under USD 26.000 altså omkring kr. 174.000 for bare en bitcoin. I november 2021 var bitcoin over USD 68.000 ( Danske kr. 469.000,-) hvilke viser at der har været et udsving på næsten kroner 300.000

Bitcoin begyndte året 2022 næsten dobbelt så værdifuldt, som det var i januar 2021, og viste vejen for året,, hvor kryptovaluta eksploderede i den almindelige befolknings interesse og nysgerrighed til at flere og flere fandt vejen til at investerer i kryptovaluta. Men allerede i januar måned droppede bitcoin til et hidtidigt uventede niveau til under USD 30.000 dollars. Et fald hvor en enkel bitcoin mistede mere end 38.000,- på bare få dage, altså omkring en kvart million danske kroner.

De store udsving kan være signal om mulighed for store tab, men omvendt ser nogle investorer det samme signal, som en stor mulighed for en potentiel stor fortjeneste på rekordtid.

Begge betragtninger skal sikkert tages med, men kigger vi i krystalkuglen og på de seneste års udvikling, så er kryptomarkedet stadig været en særdeles positiv investering.

Anlægger man den samme betragtning for de næste 2 – 3 år, så er der meget store afkast i hente i fremtiden og enkelte kryptovalutaer vil sandsynligvis stige med en faktore på 30 gange til 100 gange deres værdier, hvis vi bruger de seneste års udvikling som guideline for den fremtidige udvikling.

Det skal samtidig understreges,at udviklingen i kryptomarkedet for nye investorer som kommer til, stiger med meget stor hastighed. 

Denne tilgang er alene med til at mængden af penge som der investeres og den stadig størrede og størrere interesse som kryptomarkede opnår er med til at presse værdien af de enkelte kryptovalutaer op.

 I foråret 2022 hvor Ruslands krig mod Ukraine begyndte har det betydet en større inflation og rescission i  verden. Og her skal man måske lægge mærke til, at trods det faktuelle at diktater Putin og hans kommunistiske regime uberettiget og helt uden grund gik i krig med Ukraine, alligevel har betydet, at de fleste kryptovalutaer som Bitcoin, Etherium, Dogecoin etc. har formået at vise at de ikke var døgnfluer som kollapsede trods inflation, recission, krig, corona etc.

Kryptovaluta har er måske alligevel ikke så uforudsigelig og risikabel en investeringsmulighed som eksperter har sagt. Kryptovaluta viser store udsving og investere man ud fra FOMO  (fear of missing out) så er det sandsynligvis en af årsagerne til, at man som investor mister penge på sine investeringer. For markedet viser store daglige udsving som ikke ses tilsvarende på aktiemarkedet og i samme hyppighed. Udsving på 30 til 40 % dagligt er ikke ualmindelige ligesom man kan oplever ugentlige udsving på 75%  – 100% .

Sådanne udsving er lokkende og og hopper man på så kan det ske at man ikke får solgt når man har tjent 40 % men venter og pludseligt har man mistet måske 20%.

Kryptovaluta bliver mere og mere attraktiv som en potentiel aktiv i ens investeringsportofølje. 

Kryptokurser: